ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кадети от Факултета по полицейски дейности в германския град Хан на посещение в ГД „Национална полиция“

Немски кадети в МВР

Среща на представители на ръководството на ГД „Национална полиция“ с курсанти от Факултета по полицейски дейности на Университета по приложни науки в гр. Хан Федерална Република Германия се състоя в сградата на главната дирекция. Тя бе организирана в изпълнение на Програмата за сътрудничество между Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на вътрешните работи, спорта и инфраструктурата на провинция Райнланд-Пфалц.

Посещението е продължение на дългогодишната съвместна работа и обмен на опит и е част от практиката на курсантите в чужбина. Старши комисар Благородна Макева, д-р – заместник-директор на Главна дирекция „Национална полиция”, представи структурата, основните задачи, отговорности и дейности на ГДНП, а началникът на отдел „Охранителна полиция” комисар Станислав Теофилов и инспектор Николай Ничев от сектор „Престъпления против собствеността и културно-исторически ценности” към отдел „Криминална полиция” запознаха гостите със специфични аспекти в своята област.

По-късно курсантите се срещнаха с представители на Зонално жандармерийско управление София към Дирекция „Жандармерия”, където в колегиална обстановка главен инспектор Петър Петров представи дейността на подразделението. Направена бе демонстрация на използваните при провеждането на различни операции водометни машини, снаряжения и защитни облекла и филмов материал от проведени наскоро специализирани полицейски операции.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст