ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Майкъл Блумбърг готов да се бори за Белия дом

блумбърг

Медийният магнат и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обяви, че обмисля да се кандидатира за президент на САЩ, съобщи "Файненшъл таймс".

По думите му равнището на дебатите в президентската надпревара е "обида за избирателите".

"Намирам равнището на говоренето и на дискусията за отчайващо банално. Това е позор и обида за избирателите. Американците заслужават нещо по-добро", каза Блумбърг пред в. "Файненшъл таймс".

Ако 73-годишният милиардер реши да се включи в предизборната надпревара, той ще бъде независим кандидат и ще впише името си в листите в началото на март.

Намесата на Блумбърг ще промени радикално кампанията, която вече е доминирана от насочените против статуквото кампании на Доналд Тръмп и Бърни Сандърс, коментира "Файненшъл таймс". Според много експерти Блумбърг ще подпомогне кандидата на републиканците, като привлече повече подкрепа от средите на демократите заради прогресивните си позиции по отношение на оръжейния контрол и околната среда.

Доналд Тръмп вече обяви, че би бил "много радостен", ако Блумбърг се включи в надпреварата, а Бърни Сандърс реагира негативно и коментира, че решението на Блумбърг ще потвърди, че САЩ "от демокрация се превръщат в олигархия".

Майкъл Блумбърг, основател на агенцията за финансова информация, носеща неговото име, е по-скоро прагматик, отколкото идеолог, посочва АФП. Първоначално той бе демократ, през 2001 г. стана републиканец и се кандидатира за кмет на Ню Йорк, а през 2007 г. се обяви за независим.

Блумбърг е на десето място в класацията на сп. "Форбс" на най-богатите хора в света с капитал от 40 милиарда долара. Той е готов да похарчи 1 милиард долара за евентуална предизборна кампания, добавя АФП.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст