ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петима осъдени за отвличане по обвинение на Окръжна прокуратура-Русе

Затвор

След внесен обвинител акт от Окръжна прокуратура-Русе петима са осъдени за  отвличане на 36-годишна жена и искане на откуп 20 000 лв. от съпруга й – престъпление по  чл. 142, ал.3, т.5 от НК.  и по чл.142а ал.1 вр.чл.20 ал.2 от НК.

Съдът призна за виновни Йордан Г., Гергина Г, Румен Г, и непълнолетните Симеон Г. и Иво Г., за това, че на 15 септември 2014 г., в гр.Русе, като съизвършители, отвлекли  и противозаконно лишили от свобода Гинка С., от гр.Русе, като деянието е извършено от пет лица, с користна цел и освобождаването на отвлечената било поставено в зависимост от изпълнението на определено условие – съпругът й Ивайло С. да им даде сумата от 20 000 лева.

Гергина Г. е призната за виновна и по повдигнато обвинение за това, че на същата дата отнела чужди движими вещи – сумата от 400 евро /782.33 лв./ и вещи, всичко на обща стойност 799.33 лева от владението на отвлечената, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребила за това сила –  престъпление по   чл. 198, ал. 1  от НК.

За извършеното престъпление Йордан Г. и Гергина Г. са осъдени на шест години лишаване от свобода при строг режим. Румен Г. също е осъден на лишаване от освобода за срок от пет години при строг режим. Наказанието на непълнолетните Иво Г. и Симеон Г. е на по една година и шест месеца лишаване от свобода, като на основание чл. 66 ал. 1 и чл. 69 ал. 1 от НК  изтърпяването се отлага с три годишен изпитатален срок, през което време са длъжни да работят или учат.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативния съд в гр. Велико Търново.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст