ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

САС отложи за след седмица решението дали да остави в ареста Роман Логвиненко, обвинен за стрелбата по Алексей Петров

Темида

Софийският апелативен съд отложи за след седмица решението си дали да остави в ареста украинския гражданин Роман Логвиненко, обвинен за стрелбата по Алексей Петров в края на миналия октомври, предаде БНР. Причината е влошеното здравословно състояние на Логвиненко, което съдът прецени, че трябва да бъде установено с медицинска експертиза.

Роман Логвиненко бе задържан за покушението с гранатомет срещу Алексей Петров, а други трима украинци се издирват. Лицата Роман Логвиненко, Артьом Темпински, Максим Чорний и Йевен Баклов са обвинени за това, че са участвали в подготовката и изпълнението на убийството на Алексей Петров и шофьора му Стефан Борисов. Опитът за убийството на Петров бе извършен около 08.35 часа на 29 октомври миналата година в столичния кв. „Кръстова вада”. Тогава към автомобила, в който пътуваха Алексей Петров и шофьорът му са произведени два изстрела с гранатомети. Роман Логвиненко е обвинен за това, че като подбудител и помагач, умишлено е склонил чрез даване на наставления и разпореждания да се организира убийството на Алексей Петров, както и чрез обещаване 200 000 евро Артьом Темпински, Максим Чорний и Йевен Балков умишлено да умъртвят Алексей Петров и е набавил парични средства и оръжията за престъплението.

Роман Логвиненко е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, потвърдена от Софийски градски съд, а за останалите трима е издадена Европейска заповед за арест и понастоящем са издирвани с червена бюлетина от Интерпол.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст