ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Внасят вота на недоверие тази седмица

Пресконференция на БСП - Михаил Миков

Тази седмица ще бъде внесен вотът на недоверие на кабинета „Борисов 2". Това съобщи лидерът на БСП Михаил Миков в края на двудневния семинар на левицата в Хисаря. По думите му, ако правителството продължава така, няма да изкара пълен мандат.

БСП и ДПС се обединиха, за да поискат вот на недоверие заради политиката в сферата на здравеопазването. От Атака миналата седмица казаха, че не са били потърсени за подкрепа, но от левицата заявиха днес, че са изпратили писмо, на което няма отговор.

Предсрочни парламентарни избори могат да бъдат предизвикани само от ГЕРБ и премиера Бойко Борисов, е мнението на Миков. Всяка партия трябва да има готовността да отиде на избори във всеки един момент, така той коментира дали социалистите са готови за предсрочен парламентарен вот: „Ясно е, че в днешната политическа конфигурация предсрочни избори могат да бъдат основно предизвикани от най-голямата политическа партия – ГЕРБ, респективно от министър-председателят. В същото време не забелязвам някаква склонност за промяна на политиката. Примерно за отлагане на целия този хаос в образованието, което в момента се сътворява там, или за промени в здравеопазването, които да го направят по-достъпно за гражданите. Не виждам, така че напрежението расте".

Лидерът на левицата Михаил Миков припомни, че по инициатива на БСП и ДПС миналата седмица в парламента са се провели разисквания заради скандала с ваксините, внесени от Турция. Причините, според него, за вота на недоверие именно в сферата на здравеопазването обаче са много повече: „Оценяваме като рискови за живота и здравето на българските граждани и като бъркащи в джоба им влизането от следващата седмица на новата наредба за доплащане на лекарствата, а през април наредбата, която разделя заболяванията на социално значими и такива, за които пациентите, въпреки че са изрядни към Здравната каса, ще доплащат здравната си вноска".

На семинара са били обсъдени действията на БСП през новия политически сезон. Миков се похвали, че парламентарната група на социалистите е била най-активната в парламентарния контрол и се зарече да продължава така.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст