„Дънди” ще проучва находище в Банско

Правителството разреши на "Дънди Прешъс Металс Крумовград" ЕАД три години да търси и проучва метални полезни изкопаеми  на  терен в община Банско ( местността  "Камен връх").

Според  решението геолого-проучвателните дейности ще струват на компанията  най-малко 131 150 лева. Тя е задължена да осигури финансирането ( от 4 500 лв) и на задължителните мероприятията за опазване на околната среда. По този начин  ще се увели обема на геоложката информация за територията на страната. А ако проучванията доведат да положителни  резултати  се очаква както развитие на потенциала на пазара за метални суровини за осигуряване нуждите на икономиката, постъпления от концесионни плащания , така и откриване на нови работни места, става ясно от правителственото прес съобщение.

"Дънди Прешъс Метълс" е международна минна компания, чиито акции се търгуват на борсата в Торонто, Канада. Занимава се с разработка и експлоатация на находища на благородни метали. Компанията е собственик на добивно-преработвателното предприятие в Челопеч, където се произвежда концентрат със съдържание на мед, злато и сребро. Дружеството държи и концесионните права за разработването на находището "Хан Крум", край Крумовград.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст