ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мария Капон: Днес Борисов пуска и спира порциите във властта

Мария Капон

България стремително се отдалечава от нормалността и се превръща в субект на еднолична власт. Така председателят на Единната народна партия Мария Капон коментира поредицата от спрени от премиера обществени поръчки: "Самата му личност (на Бойко Борисов – бел.ред.) се е превърнала в закон. Той пуска и той спира. Помните ли за порциите? Той пуска и той спира порциите във властта. Така казваше един друг лидер, но този го осъществява абсолютно по начина, по който е цялото му поведение. Беззаконието, само по себе си, със сигурност не е прозрачност", коментира още Капон.

Според нея тук не става въпрос за разместване на икономически кръгове, а за дирижиране: "Ако някой иска да измести, а не да размести кръговете, то той трябва да спазва правилата. Трябва да направи така, че правилата да са много ясни, много спокойно да се гледа на тях и институциите да си вършат работата".

Мария Капон коментира още, че информацията за картел при горивата е "пушилка", на която тя твърди, че няма да се хване.

Големият въпрос е дали със спирането на определени поръчки премиерът премахва неудобните временно или просто няма пари в държавата и той е решил да ни показва театро, пита се Капон.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст