Осъдиха на три години затвор хазаин, опитал да убие бивш наемател в Девня

Затвор

По обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна днес състав на Варненския окръжен съд осъди на три години лишаване от свобода при първоначален общ режим 77-годишния  Величко Ташев, който извърши опит умишлено да умъртви Н.Н. – престъпление по член 115, във връзка с член 18, ал. 1, пр. 2 от Наказателния кодекс.

На 15 ноември 2013 г., в Девня, пострадалият се прибирал към квартирата си по главната улица в Девня. Мъжът живеел със семейството си под наем в помещение на подсъдимия Ташев. Между двамата мъже имало разправии за неуредени плащания и семейството на пострадалия решило да напусне квартирата. При изнасянето на багажа си Ташев задържал като залог за бъдещото плащане лични вещи на Н.Н., както и сто лева, които хазаинът поискал и взел като неустойка за забавено плащане. След няколко опита да си върне вещите, като плати парите, пострадалият подал жалба в полицията срещу действията на хазаина си Величко Ташев.

Ядосан от това, подсъдимият причакал бившия си квартирант на улицата, нанесъл му няколко удара, съборил го на земята и го намушкал два пъти в корема и гърба. Ранен, пострадалият успял да избяга и да потърси помощ. На местопроизшествието останали част от вещите на Ташев – обувката му и двата му мобилни телефона.

Само благодарение на спешната медицинска помощ и направената животоспасяваща коремна операция Н.Н. успял да оживее.

Освен три години лишаване от свобода, съдът уважи частично и гражданския иск на пострадалия до 15 000 лева. Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст