Хакери откраднали от Металлинвестбанк 677 млн. рубли

хакери

Ръководството на руската кредитна институция Металинвестбанк е съобщило в МВР, че в резултат на успешна хакерска атака върху кредитната институция неизвестни престъпници са успели да присвоят от банкови сметки в нея сумата от над 677 млн. рубли (приблизително 7,4 милиона евро), съобщава РИА „Новости” като се позовава на местната полиция.

В края на февруари тази година неизвестни хакери са успели да разбият защитната система на отдалечения достъп на кредитната институция и да откраднат от нея огромната сума пари, която по-късно са били превели по техни сметки, открити на различни подставени физически лица.

Параграф 22 вече писа през февруари 2016 г., че се е подготвяла тотална атака срещу цялата руска банкова система в т. нар. "Ден "Х", в който е трябвало за минути да се доведе до пълен колапс цялата руска икономика като се откраднат всички пари, депозирани в местните трезори. Часове обаче преди това да се случи руските спецслужби арестуваха над 100 човека от престъпната група, подготвяла този срив на местните финанси. Ядрото й се е състояло от 40-50 човека, които вече дават признателни показания.

Явно тези хакери, които са атакували Металинвестбанк, не са били разкрити своевременно.

Възбудено е наказателно дело по член 158 от НК на Русия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст