Тръмп се отказа да убива семейства на терористи

доналд тръмп

Доналд Тръмп направи крачка назад относно обещанието си да измъчва терористите и да убива техните семейства, предаде АФП.

Претендентът за републиканската президентска номинация беше предложил терористите да бъдат подлагани на още по-сурови мъчения от симулацията на давене и да бъдат убивани заедно със семействата си. Така той си навлече критики дори сред политици от своя лагер.

По този повод във в. "Уолстрийт джърнъл" Тръмп написа: "Ще използвам цялата си законна власт, за да спра тези врагове терористите. Разбирам обаче, че САЩ са обвързани чрез закони и договори и няма да искам от нашата армия или от други отговорни лица да нарушават законите".

Броени дни след като спечели супервторника, Тръмп даде признаци за гъвкавост по още ключови въпроси, по които преди това беше правил крайни изказвания, отбелязва АП.

В републиканския дебат в четвъртък той даде индикация, че е готов на компромиси по въпроса за имиграцията и се аргументира, че променя позицията си, защото е гъвкав.

Днес ще се състои поредната серия от първичните избори за президент в Съединените щати. Демократите в щата Небраска ще избират делегати за партийната конференция, която ще посочи кандидата на партията за основните избори през ноември. До момента Хилари Клинтън е събрала над 1000 делегати, които да гласуват за нея, а конкурентът й Бърни Сандърс има по-малко от петстотин, припомня БНР.

При републиканците милиардерът Доналд Тръмп води с 329 делегати – почти толкова, колкото събират сенаторите Тед Круз и Марко Рубио заедно. 

Днес ще се състоят партийни събрания в Канзас, Мейн и Кентъки и предварително гласуване в Луизиана. Републиканските кандидати останаха общо четирима, след като 64-годишният неврохирург Бен Карсън се отказа от надпреварата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст