Следовател Бойко Атанасов: Не съм привърженик на конспирации, но част от колегите, които работиха по делото за КТБ вече не са в следствието

ВСС

Не съм привърженик на конспирации, но част от колегите, които работиха по делото за КТБ вече не са в следствието. Това каза пред журналисти следовател Бойко Атанасов, по време на изслушването си в Комисията по „Професионална етика и превенция на корупцията” към ВСС, във връзка с изказванията му в публичното пространство за нарушаване на принципа за случайно разпределение на делата, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „По делото за КТБ вероятно има много тайни. Ако не се притесняваха от тези тайни, те щяха да бъдат явни и вече да са в съда”, посочи Атанасов.

„Аз не по-малко тежки дела съм ги приключвал, въпреки натиска, който съм имал”, допълни той. Във връзка с твърденията му, направени по време на изслушването му, че от парламентарната трибуна е било оповестявано началото на прокурорска проверка, а на другия ден тя е пристигала в следствения отдел на прокуратурата, той обясни: „Когато Петьо Петров стана шеф на следствения отдел, Делян Пеевски се появяваше по телевизията и заявяваше на Цветан Цветанов, бившия вътрешен министър: „Г-н Цветанов, вас прокуратурата ще ви разследва”. В момента, в който се казваше, идваше дело срещу него”, посочи той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст