ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ролята на регулаторите и обществените медии ще обсъждат две парламентарни комисии

Народно събрание

Ролята на регулаторните органи и обществените медии и възможността за промяна на тяхната дейност ще обсъжда този следобед Комисията по културата и медиите в Народното събрание.

Заседанието е съвместно с Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения. За такъв дебат още преди Нова година заговори председателят на медийната комисия Полина Карастоянова. Тя обясни мотивите за дискусията в ефира на „Хоризонт“ на 25 февруари – денят, в който председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов подаде оставка:

"Най-важен за нас е предстоящият разговор, една дискусия за ролята и мястото на регулаторите. В този конкретен случай визираме и СЕМ, и КРС, тъй като до голяма степен, той сформира правилата в комуникационната среда. За ролята и мястото на обществените медии. Защото е важно, на този етап, да потърсим от професионалните среди, отговорите на въпросите, ако има нещо, което трябва да бъде коригирано, ако има необходимост от промени, ако трябва да направим заедно, някаква смела крачка напред, да я направим".

В дискусията в парламента днес ще участват ръководствата на БНР и БНТ, членове на Съвета за електронни медии и Комисията за регулиране на съобщенията, както и медийни експерти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст