ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Само факти

клм

От затвора на модния подиум

Тридесетгодишният Джереми Микс, който завоюва симпатиите на огромно количество дами в интернет, излезе от затвора и веднага започна работа като модел. След като снимката му попадна в социалните мрежи и получи стотици хиляди лайкове, Микс бе обявен за най-красивия американски престъпник. Хубавецът бил пратен зад решетките през 2014-а за незаконно съхраняване на оръжие. Но още там започнал да получава предложения от модни агенции и холивудски продуценти.

Безработен удари джакпота

Индиецът Мофиджул Рахима Шейх, който се озовал в щата Керала, подгонен от безработицата, спечели 10 млн. рупии (около 150 хил. долара) от държавната лотария. През март 22-годишният мъж и баща на 8-месечно момиченце успял да започне работа в строителна фирма и решил да си купи билет още от първото си възнаграждение. След като ударил джакпота, притесненият за сигурността и парите си щастливец потърсил помощта на полицията, която му съдействала да си открие банкова сметка.

Харемите и образованието

Съпругата на турския президент Емине Ердоган нарече харемите в Османската империя житейска школа за момичета, която им давала възможност да получат образование. Изказването й на конференцията „Майки на султани, оставили следа в историята“ тутакси отприщи вълна от иронични забележки в социалните мрежи. Мнозина се чудят за какво образование става дума, след като в харемите никога не е имало книги.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст