Лявата лента на Цариградско е на 7-мо РПУ, а дясната на 8-мо… Ами, ако караш в средната?

Бул. "Цариградско шосе"

В зависимост от това в кое платно на Цариградско шосе караш различно РПУ отговаря , ако стане инцидент. На този пътен абсурд се е натъкнала Румяна Йовчева, която е преживяла истински ужас на пътя. И докато този тотален хаос се разиграва по пътищата на страната вицепремиерът и шеф на МВР Румяна Бъчварова разтяга локуми за бежанците и престъпността, която била овладяне.

„Със сина ми се прибирахме, но беше късно през нощта. На светофара на „Горубляне” синът ми се забави с 10 секунди, защото имаше пресичащ човек, а зад нас колата явно много бързаше. След като потеглихме, се почна едно гонене, спирачки пред нас, засичания. Това продължи до алея „Яворов”, защото явно агресивните младежи в другата кола знаеха, че след това има камери. Цялата случка беше много неприятна, защото се притесних за живота си. Обадих се три пъти на 112, но те само регистрираха. Никаква помощ и съдействие”, обясни пред bTV Румяна Йовчева.

След случката тя решава да подаде жалба. И така започва истинското й приключение. „Отидох в КАТ да подам жалба. Хората бяха учтиви и приеха сигнала, но ми казаха да пусна и жалба по местоживеене. Това за мен означава 4-то РПУ. Оттам ми казаха, че трябва да в отида в 7-мо РПУ, защото не негова територия е станал инцидентът. Написаха ми адреса. Въведох го в навигацията – бул. „Александър Малинов” №1. И така отидох до центъра по хидрология и метеорология. Там ми казаха, че те явно не са МВР, а 7-мо РПУ било до Полицейската академия. Така все пак намерих 7-мо РПУ. И тук се натъкнах на големия абсурд. Те ме питаха в коя лента сме карали на Цариграско, защото лявата е в 7-мо, а дясната е на 8-мо. Нямам коментар. Стигам в 8-мо РПУ, за да подам жалба. Не получих добро обслужване, но все пак успях да си пусна жалбата и вчера вече получих входящ номер”, разказва сагата си жената.

Все пак цялата история има добър край, след като със случая е запознат директорът на СДВР Младен Маринов. Оказва се, че жената не е записала правилно номера на колата, която се е държала агресивно на пътя.

„Установен е както автомобилът, така и водачът. Става въпрос за младеж на 20 години. Той е пътувал в колата със свой приятел на 22 години и две момичета. Продължава работата по случая”, обясни Младен Маринов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст