Ненчев: Нося оставката си в джоба, но никой не е ми е искал

Парламент Николай Ненчев

"Нося оставката си в джоба, друг е въпросът дали обстоятелствата я налагат". Това заяви пред бТВ министърът на отбраната Николай Ненчев в отговор на искането на парламентарната група на ГЕРБ премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание и да им обясни докога "опозиционерите" на Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта.

По думите му до момента никой не се е обърнал към него с подобно искане. Ненчев обясни още, че никога не е имал противоречие с депутатите и с групата на ГЕРБ под никаква форма. "В Министерството на отбраната няма сиви кардинали и няма да има", увери министърът и допълни, че никога не е говорил с лидера на ДСБ Радан Кънев за политически назначения.

В обявения списък беше посочен и Николай Николов, зам.-министър на енергетиката, чиято съпруга е сътрудничка на Радан Кънев в адвокатската кантора, което според ГЕРБ е крещящ конфликт на интереси. Същата жена била изготвила и договор за правна помощ на ТЕРЕМ.

Ненчев обясни, че структурите на Министерството на отбраната често ползват външни юридически услуги, когато се налага. По думите му, ако тези фирми са свързани с ДСБ, това наистина е смущаващо, но посочи, че предстои да направи проверка по случая.

Министърът обяви, че е помолил Сметната палата да направи пълна проверка на ведомството му и вече ще спира обществени поръчки при най-малкото съмнение. Последната такава е за храната на армията и е на стойност около 26 млн. лева, като по нея е имало множество проблеми.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст