ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

КЕВР попари надеждите на софиянци за осезаемо намаление цената на парното

радиаторпарнотопломер

Да падне цената на топлоенергията от първи април, предлага Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това е възможно, след като Булгаргаз предложи намаляване на газта с около 23% от следващия месец. Намалението ще е различно за различните топлофикаци, коментираха от КЕВР пред БНР.

В двете най-големи топлофикации в страната – София и Пловдив, намалението ще е почти символично. За столицата то ще е с около 3%, или 2.22 лв. за мегаватчас по сега действащите цени, докато за Пловдив се предвижда намаление от 50 стотинки, или 0.5%. С 15 лева е предполагаемото намаление на топлоенергията в Плевен, където и в момента цената почти най-ниската за страната. Ако това се случи, цената на топлоенергията ще се продава за 37.76 лв. за мегават час.

С около 11 на сто ще поевтинее топлото във Враца и Разград, а предвиденото намаление за Велико Търново намаление е с 9 на сто. С по 5% по-ниска топлоенергия е предвидена за Варна и бургас.

Предложенията за новите цени на газа, парното и топлата вода предстои да бъдат обсъждани, преди Комисията за енергийно и водно регулиране да вземе окончателно решение.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст