ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Частен детектив разкри пред БНТ злия нрав на българина

Петко Николов като детектив

Клиенти дошли при български частен детектив и поискали от него да отрови котката на техни врагове.Този леко безумен, но реален факт оповести пред камерите на БНТ Марин Маринов, председател на сдружението на частните детективи у нас.

“Хората гледат много филми и това до известна степен пречи. Идвали са при нас – колко ще ни струва да бъде някой наказан пребит или да бъдат нарязани гуми или дайте да му сложим бръмбари в дома и такива неща, които естествено за никакви пари не бихме се захванали. Има такива най-смешни искания, най-злобарски искания смешни, не можете ли примерно да му отровите котката. Колко ще струва тоя човек да бъде така леко понатрошен, аз му казвам, че се е объркал и не сме нито бригада на чуковете, нито на кирките, ние сме хора, които се занимаваме с частно разузнаване”, допълни спецът.

Той поясни още,че в Интернет има стотици обяви на хора, представящи се за детективи. В Сдружението, което си има етичен кодекс обаче членуват 30-ина човека. Законът, който ще регламентира тази дейност все още не е на дневен ред. Докато регулацията в тази област стане факт, детективската дейност ще си е на ръба на закона, а за да отидеш встрани е нужна само една крачка.

Статистиката показва, че българинът все по-малко търси услугите на детектив заради любов или ревност. Фирменото разузнаване, търсенето на изчезнали хора, проучванията по наказателни и граждански дела са твърдо начело. Както и желанието да получиш правосъдие по нетрадиционен начин, коментира вече сериозно работата си Маринов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст