ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Създават безплатна компютърна игра за Волжка България

Компютърна игра Волжска България

Компютърната лаборатория към Казанския федерален университет в Русия разработва уникална онлайн-игра на име „Болгар XIV”.  Главен герой в играта ще бъде средновековен архитект от Багдад, който е пристигнал на дипломатическа мисия във Велики Болгар – столицата на Волжка България, пише „Комсомолская правда“, цитирана от Фокус. По време на играта ще може да се взаимодейства с над тридесет персонажа, в това число и с хана на Волжка България.

Броят им по-нататък ще бъде увеличен, ще бъдат добавени и мисии.

Целта на студентите от Казанския федерален университет е била децата да изучат историята на родния си край чрез компютърна игра.

Тази игра няма да има насилие. Въпреки че по атмосфера Болгар XIV прилича на Assassin's Creed, тя ще бъде куест.

„Основата на играта са исторически събития с висок исторически реализъм, основан на археологическите разкопки. Но в същото време ще присъства и увлекателен геймплей“, заяви завеждащият университетската лаборатория по разработка на игри Влад Кугураков. Заради спецификата на проекта в името на реализма разработчиците ще се консултират активно с историци, архитекти и археолози.

„Целта е да се създаде реконструкция. Разбира се няма как да се постигне 100% достоверност – няма достатъчно данни от епохата. Но ще се постараем да я изобразим максимално реалистично“, заяви студентът Азат Хафизов.

Припомняме, че Волжка България е основана от хан Котраг през 7 век, а държавата просъществува до средата на 13 век. Държавата е станала известна със своята архитектура, а в последно време част от жителите на Татарстан, Чувашия и Башкирия отново припознават своя български корен.

Завършването и публикуването на историческата онлайн-игра се планира за есента на тази година. Поръчител на проекта е министерството на културата на руската република Татарстан.

Играта ще бъде безплатна за изтегляне.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст