Само факти

клм

Пеле съди Samsung

Бразилският футболист Пеле даде под съд компанията Samsung, която използва негов двойник в реклама за своите плазмени телевизори. Легендарният 75-годишен спортист възнамерява да получи от корпорацията 30 млн. долара. Той отбелязва, че компанията е навредила на репутацията му, създавайки в хората лъжливо впечатление, че е нейно официално лице.  През 2013-а Samsung наистина предложи на Пеле да се снима в нейна реклама, но преговорите завършиха без успех.  

Двойничка на Ким Кардашиян печели от срещи

Кристин Хем от Лос Анджелис, смятана за двойничка на американската тв звезда Ким Кардашиян, е получила за една година над 10 хил. долара от мъже, пожелали да се срещнат с нея. През 2015-а момичето се регистрирало в сайта Whats YourPrice.com, според чиито правила потребителите мъже могат да залагат на дамите, които им харесват. Победителят печели правото да покани избраницата си. Хем печели по 200 долара на среща плюс подаръци и безплатни пътувания.

Американец заживя в кутия

Питър Берковиц, 25-годишен илюстратор от Сан Франциско, е решил проблема със скъпите наеми по радикален начин. Той живее в малка къщичка от шперплат, разположена в жилището на негов приятел, плащайки по 400 долара за мястото и още 108 за електричество и вода на месец. По думите му наемът за нормален апартамент би му излязъл 2-3 пъти повече. Берковиц обяснява, че е създал своето  жилище-кутия по подобие на японските капсулни хотели, чиито стаи представляват креват със защитен купол.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст