Ryanair пуска 21 дестинации от София

Летище София Терминал - 2 сграда

Нискотарифната авиокомпания Ryanair ще отвори нова база на Летище София, която ще започне работа от 30 октомври т.г. с три самолета. Авиокомпанията ще обслужва 21 нови дестинации, които се очаква да привлекат над 1,5 милиона клиенти през следващата година. Това съобщи на пресконференция в столичен хотел Дейвид О'Браян, главен търговски директор на компанията.

По думите му инвестицията ще осигури нови 1100 работни места в София и в региона. Ryanair до момента има 83 бази в Европа и 350 собствени самолета. Разписанието на авиокомпанията за 2016 г. ще осигури три базирани самолета в София; 21 нови дестинации, сред които Атина, Барселона, Берлин, Брюксерл, Кьолн, Дъблин, Мадрид, Милано и др.; 90 полета седмично и още много подобрения, включващи нови маршрути, нов интериор, подобрени менюта по време на полетите и други.

По думите на изпълнителния директор на Летище София Христо Щерионов с влизането на Ryanair на столичното летище ще се увеличи свързаността на полетите и това ще даде възможност на много по-голям брой чуждестранни пътници да посещават страната ни. Щерионов каза още, че за периода от началото на годината през Летище София са преминали близо 1 милион пътници, което е с 14 процента повече от същия период за миналата година. С 20 на сто са се увеличили превозените товари и поща.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст