Борисов няма да жали никой, замесен в корупционни схеми

Министерски съвет Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов се закани, че няма да пожали никого, който е замесен в корупционни схеми. Повод за думите му в Министерския съвет бе акцията, при която бе задържан шефът на Агенция "Автомобилна администрация".

При нея бе арестуван за подкупи и фалшифициране на резултати от шофьорски изпити шефът й Цветелин Цветанов, който е обвързан с ГЕРБ. 

Борисов изтъкна, че от четири месеца тече разследване по случая. "Службите са подготвили стаите за изпитите така, че да може да бъде хваната измамата при провеждането", обясни премиерът. По думите му се очаквало и връщането на Цветанов от отпуск, за да бъде проведена акцията. "Няколко месеца наблюдаваме кабинета му, знаем всичките му шапки и каскети", отговори министър-председателя на въпрос дали над Цветанов е имало политически чадър. 

"Главният прокурор е този, който обвинява, всичко е задържано, а част от арестуваните вече говорят и свидетелстват и се надявам, че нещата ще бъдат доведени докрай", отговори Борисов на въпрос дали се проверяват връзки на корумпирания с по-високи нива като транспортното ведомство и хора от политиката. 

"Шефът на Агенцията (бившето ДАИ) е член на ГЕРБ, няма да пожаля никого, независимо от коя партия е", закани се Борисов. 

Той коментира и твърденията на независимия депутат Георги Кадиев, че сигналът срещу Цветанов е бил подаден от народния представител. "На парламентарен контрол Кадиев ми подаде едно листче и само го попитах това за ДАИ ли е. Като потвърди казах: "Изчакай малко, работим много активно", разказа Борисов.

Премиерът сравни твърденията на Кадиев с тези на лидера на ДСБ Радан Кънев. "Вече не зная дали нещо аз съм направил или само те. Защо не го направиха като бяха на власт", зачуди се министър-председателят. 

По повод срещата с директора на Европол Роб Уейнрайт Борисов заяви, че нашето хуманно отношение към бежанците било едно, а борбата с тероризма е друго. 

"България се справя добре, взима пръстови отпечатъци. Всеки, който иска да влиза на границата – има контролно-пропускателен пункт и ще мине по начина, по който са европейските практики, всеки, който нарушава границата, бива задържан, така както се задържа всеки, който се опитва нелегално да прескочи някаква ограда или двор. Кое е нехуманно? Не мога да разбера, че си пазим границата, а ни обвиняват в нехуманност", отбеляза още премиерът. Той даде пример, че в други държави официални власти взимат на мигрантите всичко, което имат. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст