ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Апаши нападнаха с електрожен банкомат със 100 000 лева в сградата на кметство

Банкомат

Около 03:30ч. тази сутрин група неизвестни извършители са проникнали в сградата на Здравна служба-с.Врачеш. Първоначално са разбили патронника на входната врата.  След това са заглушили със специално устройство СОТ-системата. Те са успели да отворят и втората врата към банкомата. С електрожен са започнали да пробиват ламарината на банкомата. Не е ясна причината, поради която се отказали да пробиват. На излзане сменили патронника и избягали.

Служителите на охранителната фирма пристигнали минути по-късно и констатирали пожар. Те счупили стъклото на витрината и предотвратили разрастването на пожара в сградата на Здравната служба, на гърба на която е и Кметство Врачеш. Вероятно това е и причината вандалите да се откажат от престъпните си намерения, пише balkanec.bg.

На мястото на престъплението цяла нощ извършват експертиза служители от ОДМВР-София. Дo 11.00ч тази сутрин продължиха оперативните следствени действия. Не е констатирана липса на пари, каза за balkanec.bg кметът Марин Бончовски. По неофициална информация в касетата на банкомата имало близо 100 хил.лв. Инцидентът съдаде неудобство за жителите на Врачеш, тъй като много от тях с учудване приеха обстоятелството, че е невъзможно да теглят пари.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст