Жената може да е красива на всяка възраст

клм

Д-р Елеонора Валянова е специалист по естетична дерматология в "Хил клиник". Завършила е медицина в София, специализира дерматология и венерология. Избрана е за референтен лекар за поставяне на филъри на Teoxane за България, усъвършенствала се е на международни обучения и практически семинари в Мадрид, Прага, Флоренция и Букурещ. Притежава редица сертификати за допълнителна квалификация – Certificate for participation in the National Summer Academy of Practical Aesthetic Dermatology and Medicine, Certificate for Elos Technology from Syneron, Certificate for Applification of All Dermal Fillers from Allergan, както и сертификати от Парижката Лятна академия и Европейската академия по дерматология. Доктор Валянова е участник във всички значими световни конгреси и форуми в ресора.

 

Доктор Валянова, Вие ли избрахте естетичната дерматология, или тя Вас? 

– Първоначално се бях насочила към педиатрията, но изникна възможност да специализирам дерматология и я предпочетох. Специалността ме заинтригува с множеството диференциални диагнози и с предизвикателствата на трудни в терапевтично отношение състояния. Естетичната медицина пък се оказа провокация от друг тип. Тя е изключително фина намеса и освен много сериозна научна подготовка, детайлно познаване на анатомията, трябва да притежаваш и усет, и ръка. Първоначално конструираш виртуално промяната, а след това подбираш подходящите методи, за да я осъществиш. Не на последно място, е необходима и отлична комуникация, способност да уловиш очакванията на пациента.

Постижима ли е вечната младост със съвременните методи на медицината?

– Жената на всяка възраст може да е красива, да носи своето очарование. Идеята на естетиката не е да променяме агресивно чертите, а да ги поддържаме възможно най-дълго време свежи и естествени. Стремежът е да избегнем уморения, тъжен или гневен израз, да се омекоти лицето. Различните методи се комбинират и допълват така, че ефектът да е балансиран, натурален и премерен. Например т. нар. динамични филъри са създадени за зоните с най-голяма мимика и буквално се разтягат и свиват с движенията на очите и усмивката. Изражението се запазва, а в същото време бръчките са ретуширани.

Кои са най-актуалните тенденции в естетичната дерматология в световен мащаб и какви процедури предпочитат да си правят българките?

– Буквално преди дни се върнах от най-голямото и престижно в света на естетиката събитие – Световния конгрес в Монако AMWC 2016, където се очертаха тенденциите в бранша. Модерната дерматология държи да постигне естественост, не прекалява с обемите и количествата, прилага все по-атравматични терапии. На такъв голям форум е особено ценна обмяната на опит, демонстрацията на нови техники и нови достъпи.

Българките са щастливи, че могат да разчитат на експертизата на лекари, които имат достъп до последните достижения на естетичната медицина. Напоследък любимата процедура е поставянето на мезо- и лифтинг конци, без, разбира се, на заден план да остават класическият ботокс и традиционните дермални филъри.

Външните агресивни фактори и времето предизвикват естествено отпускане на чертите, хлътвания, бръчки и хиперпигментации. Въвеждането на хиалуронова киселина под формата на филъри, поставянето на ботокс за успокояване на свръхмимиката и въвеждането на мезоконци по определена схема може много деликатно да осъществи желаната промяна.

Апаратните подмладяващи процедури са другият възможен избор, последният неаблативен лазер, който заработи при нас ClearLift 4D, има изключителни резултати. Антиейдж апаратните терапии помагат за премахването на разширени пори, пигментни лезии и спукани капиляри, а това променя и освежава драматично лицето.

Вие сте първият специалист у нас, който поставя филъри по безболезнен начин с помощта на уникалната роботизирана система на Teosyal Pen. Разкажете нещо повече за тази процедура.

– Имах привилегията да съм първият естетичен дерматолог в България,  който разполага с Teosyal Pen. Това е специална „писалка“ за инжектиране на филъри, която абсолютно контролирано подава продукта. Това откритие на швейцарския гигант в бютииндустрията Teoxane представлява революционна крачка за плавно, прецизно и роботизирано инжектиране на продукта. Ползите са двупосочни. Аз като лекар съм улеснена при поставянето на равномерно количество филър, а за пациента процедурата е безболезнена.

„Хил клиник“ е един от лидерите в естетичните процедури в национален мащаб. С какво сте по-добри от конкурентите си и как печелите доверието на все повече клиенти?

– Благодаря за високата оценка, всеки ден работата ни е подчинена на това да запазим изключително качество на медицинската услуга. Наистина все повече пациенти се обръщат към нас и мисля, че това са хора, които държат на комплексния подход. Нашата стратегия е да съчетаваме коригиращите процедури с грижа за качеството на кожата.

Всеки, прекрачил прага на "Хил клиник", получава внимателна консултация и индивидуална програма за красота. Ползваме само най-добрите продукти, разполагаме с най-модерната техника на водещи световни марки, имаме лично отношение и поддържаме напълно приемлива стойност на терапиите.

Скъпо удоволствие ли е за една дама да поддържа кожата си в перфектно състояние?

– Колкото по-рано една жена започне да се грижи за външния си вид, толкова по-малко инвестиции ще са необходими, за да изглежда добре. Вярвам, че адекватно поддържаната кожа се отблагодарява щедро и спестява бъдещи разходи за по-сериозни оперативни корекции.

През последните години на пазара се появиха отлични продукти с удължен ефект. Има филъри – биостимуланти с ефект до три години, резорбируеми мезоконци, които след поставянето запазват резултата около две години. Изборът на продукти с продължителна трайност в съчетание с подходящи лазерни процедури, които стимулират естествената продукция на колаген, са добри във финансово отношение решения.

Какво бихте посъветвали хората, които искат да изглеждат добре по бански на плажа?

– Имаме голям опит в процедурите за тяло, а преимуществото ни е работа в екип: естетичен дерматолог, кинезитерапевт, лабораторен лекар и диетолог. За заличаване на целулита прилагаме комплекс от методи – VelaShape, кавитация, Accent, мезотерапия тяло. В съчетание с физическа активност, правилен хранителен режим, назначен от диетолог, и лабораторно изследване на хранителни нетолерантности резултатите са впечатляващи.

Самата Вие изглеждате чудесно, каква е тайната на перфектната Ви визия, правите ли процедури, спортувате ли?

– Работя много, но отделям време за себе си. Спазвам определен хранителен режим, старая се да спортувам 2-3 пъти седмично. В последните години се влюбих в спининга, който съчетава по удачен начин физическата активност и емоцията.

Имате ли хобита, как предпочитате да релаксирате?

– През зимата карам ски, през лятото се отдавам на пътешествия.

Имате ли любими дизайнери и моден стил, какви бижута харесвате?

– Придържам се към спортно-елегантния стил, предпочитам естествените материи, допада ми интелигентната елегантност на Джорджо Армани.

Коя е следващата голяма цел в професионалната Ви кариера?

– Голямата ми цел е всекидневното усъвършенстване, старая се да усвоя толкова широк кръг методи и процедури, че да избирам най-точния подход за отделното лице. Стремежът ми е да нямам технически пречки в постигането на оптималното за всеки, който се обърне към мен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст