Гражданските патрули ги има, защото липсва държавата

бойко ноев

Там, където държавата липсва, се намесват всякакви други – лица, фактори, групи – някои с добри намерения, други – не.  Ако имаше на мястото гранични полицаи, тези младежи нямаше да бъдат там. Дали са криминално проявени или не, това е втората страна на въпроса. Това каза експертът по сигурност и бивш министър на отбраната Бойко Ноев в ефира на националното радио. 

По думите му е очевидно, че МВВ не разполага с достатъчно гранични полицаи, а армията също се включвала по "колеблив" начин. "Не е вярна тезата на премиера, че България изключително добре охранява и е пример за Европа за охрана на своите граници. В България не влизат масово мигранти по две причини. Едната е, че те в момента, по техен избор, избягват България. Втората причина е, че Турция, очевидно, по своя воля контролира, симулира, стимулира или задържа потока от мигранти към нас.

Опасното е, че и двата фактора – волята на мигрантите да минат през България или да не минат, както и волята на Турция да ги задържа или да ги пропуска, са извън контрола на българските власти", отбеляза още бившият военен министър. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст