ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Необичаен обир: Да откраднеш 120 чифта обувки

линия на полицията

15-годишно момиче от Велико Търново задигна 120 чифта обувки и ученическа раница. Защо дете решава да открадне толкова много обувки?

В подножието на кв. "Асенов" във Велико Търново живее бедно семейство със седем деца. Работят единствено мъжът и най-голямото момче във фамилията. Жансу – едно от момичетата, решава да открадне цялата колекция от 120 чифта обувки на по-богата съседка. След като обирът е разкрит и обувките върнати, Жансу е изпратена при баба си и дядо си, съобщава Нова ТВ.

Жансу не ходи на училище, макар че в момента трябва да е в 8 клас, признава майка ѝ. Обещава все пак наесен да я запише. По данни от полицията родителите на Жансу нямат криминални прояви. А самата тя е имала две малки съучастнички, с които е откраднала 120-те чифта на богатата съседка. „Малката отиде да си иска от обувките. Те не искаха да крадат, видяха отвън, че има и си взеха”, обяснява майката на Жансу Силвия Атанасова.

По телефона обраната Хюлия разказа, че случаят е приключен. „Аз съм затворила темата. Те са деца и приключвам с въпроса. Обувките са върнати”,  каза Хюлия Хаджихасан.

Сега Жансу е регистрирана в Детската педагогическа стая и с нея работи психолог. Дядо ѝ, при когото е на гости, обещава да ѝ обясни колко е лошо да се краде.

„Не е правилно, то се знае. Ще й се карам”, заканва се дядото на Жансу Наско Атанасов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст