ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бурките да бъдат забранени със закон

методи андреев

Бурките на обществени места трябва да бъдат забранени със закон. Това мнение изказа депутатът от ГЕРБ Методи Андреев. 

Той смята, че ако жените носят бурки, защото религията ги задължава, то тогава трябва да бъдат със забрадки, които в никакъв случай да не пречат при идентификацията на определен човек. 

"Случаят в определени населени места е по-тежък. Тези, които са най-радикалните и най-правоверните по отношение на носене на бурки са роми. Тези ромски жени, които носят бурки, до преди 10-15 години не са знаели какво е ислям. Те са представители на тази прослойка на ромското население, която по комерсиални съображения прие исляма и точно това е обезпокоителното. Смятам, че по този въпрос България трябва да застане на европейски позиции. Има такова законодателство в Белгия и държавите, в които има проблем с радикално поведение на мюсюлмани", каза Андреев.

По думите му държавата не се обявява против мюсюлмани, които имат светско поведение, а срещу тези, при които се отчитат прояви на радикална ислямизация.

На въпрос дали има рецепта, по която да се предотврати радикалната ислямизация в страната, Методи Андреев отговори, че това е възможно само по законодателен начин чрез разработки на службите и активност от страна на прокуратурата и съда. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст