ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

НАП издаде 18 акта само за ден на борсата в Плодовитово

НАП сграда

Само за един ден НАП направи 18 акта за неспазване на данъчни разпоредби след проверка на борсата за плодове и зеленчуци край старозагорското село Плодовитово. Броят на обезпеченията, наложени само за последните две акции е 17 100 лева, голям процент от които вече са внесени в бюджета.

Акцията в Плодовитово е извършена от звената за фискален контрол и отделът за оперативни проверки в НАП-Пловдив със съдействието на полицията. Проверено е всяко превозно средство, влизащо или излизащо от борсата, на 16 от тях са поставени пломби, а на шест задължени лица са наложени обезпечителни мерки заради несъответствия в описанията на стоките и тези, открити в камионите.

Нарушителите ще бъдат санкционирани заради липса на фискални устройства, за неотчетени продажби и разлики в касовата наличност, за незаверени касови книги и липсата на документи за произход на стоката. Борсата в Плодовитово е с лиценз по Закона за стоковите борси и тържища, което задължава всеки който продава там, да има касов апарат. Тя е и обект за фискален контрол, проследяващ движението на рискови стоки, каквито са плодовете и зеленчуците.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст