ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Филип Златанов избяга в Испания, не прие “българския рай”

Софийски градски съд Дело Филип Златанов

Трайно в чужбина се е установил бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Той е напуснал България преди известно време, без никой да разбере за това. В момента е в Испания, макар да обмислял и варианти за прехвърляне в Лондон или Берлин.

Златанов изчезна зад граница, след като у нас получи условна присъда заради скандалните дневници със записи кой от властта да се "удари" и кой "да се оправи". Златанов се чувствал предаден от хора, които му се пишели близки и приятели, докато бил на върха. Когато се срутил, телефонът му замлъкнал, а тези, които му звънели, се броели на пръстите на едната ръка. Докато се точеше делото срещу него, Филип Златанов изпаднал в тотална изолация и дълбока депресия. "Разсипаха ми здравето и психиката! Унищожиха кариерата ми! Хвърлиха ме на кучетата! Нямам място повече тук!", гневял се Златанов пред свои приятели. Бил категоричен, че не иска да продължи да живее повече в държава като България.

Според запознати той решил да емигрира по-малко от месец след като Върховният касационен съд (ВКС) замени ефективната му присъда с условна през октомври 2015 г.  Решението на ВКС, че е виновен, макар и да не трябва да търка нарове, сринала очакванията му за реванш. Именно заради това предпочел окончателно да се установи зад граница. Искал да се откъсне от всичко и да забрави миналото. Надявал се да възроди стари контакти, които биха му помогнали на чужда земя. След като проучил възможностите, Златанов взел категорично решение да не се връща повече в България.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст