ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Публикуват “Панамските документи” на 9 май

панамски документи

Милионите "Панамски документи", които породиха огромен скандал заради укриването на доходи в световен мащаб, ще станат достъпни за обществеността от 9 май, обяви Международният консорциум на разследващите журналисти (МКРЖ), който направи тези разкрития, предаде Франс прес.

Базата данни ще съдържа информация за над 200 000 дружества, тръстове и фондации, регистрирани в 21 данъчни рая, "от Хонконг до американския щат Невада", се казва в изявление на организацията със седалище във Вашингтон.

От началото на месеца разкритията на "Панамските документи" предизвикаха множество разследвания по света и доведоха до оставката на премиера на Исландия и на испански министър. Разкритите от стотина медии около 11,5 милиона документи на панамската адвокатска фирма "Мосак Фонсека" показаха как в големи мащаби се ползват офшорни дружества за прехвърляне на активи в непрозрачни територии с изгодна фискална политика.

МКРЖ посочва в изявлението си, че проучването на тези документи продължават и че в близките седмици и месеци ще бъдат публикувани нови статии.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст