ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Де Мистура призова Русия и САЩ да спасят преговорите за Сирия

мистура

Специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура призова Русия и САЩ да се намесят на най-високо равнище, за да помогнат за съживяване на буксуващите сирийски мирни преговори, предаде Асошиейтед прес.

Де Мистура говори на брифинг с журналисти, след като чрез видеоконферентна връзка запозна Съвета за сигурност на ООН за развоя на преговорите. Той изрази надежда разговорите да бъдат възобновени през май, но даде да се разбере, че преди това ще настоява за ограничаване на боевете.

Сирийската опозиция преустанови миналата седмица официалното си участие в непреките преговори с правителството на президента Башар Асад, протестирайки срещу нарушенията на примирието от страна на правителството, намаляването на хуманитарните доставки и липсата на напредък по въпроса за освобождаването на затворници в Сирия.

Сирийското правителство и основната опозиционна група остават на много различни позиции по въпроса за политическия преход въпреки някои общи виждания, каза днес пратеникът на ООН.

Де Мистура отбеляза, че двете страни споделят становището, че "преходното управление може да включва членове на сегашното правителство и на опозицията, независими и други", посочва Ройтерс.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст