ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Фейсбук направи Зукърбърг шести по богатство в света

зукърбърг

Печалбата на „Фейсбук" през първото тримесечие на годината направи изпълнителния директор Марк Зукърбърг шестият най-богат човек в света.

След като спечели 4,2 млрд. само за няколко часа Зукърбърг се изкачи в листата на „Форбс" за най-богатите хора на света. Богатството му се изчислява на 51,7 млрд. долара, с което надмина основателя на софтуерния гигант Oracle Лари Елисън с 2 млрд. долара.

В сряда акциите на „Фейсбук" скочиха с 10% след няколко часа търговия, след като компанията обяви, че приходите надминават очакванията на анализаторите през първото тримесечие на 2016 г. след рекордните последни месеци от 2015 г.

Приходите през последното тримесечие достигнаха 5,38 млрд. долара, което е повече от прогнозата на анализаторите от 5,26 млрд. долара. Чистата печалба на „Фейсбук" достигна 1,51 млрд. долара през първото тримесечие на година, което е със 195% повече спрямо първото тримесечие на предходната година.

На 31-годишна възраст Зукърбърг е най-младият в топ 10 на най-богатите хора в света. Той за първи път той се появи в класацията на 400-те най-богати американци на „Форбс" през септември 2008 г. с чисто богатство в размер на 1,5 млрд. долара. Тогава „Фейсбук" все още не беше публична компания.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст