Нагъл обир в луксозна къща в София

линия на полицията

Нагъл обир в луксозна къща в столичния квартал „Филиповци”. Двама крадци прескачат оградата, чупят осветлението, моторчето на вратата, влизат напълно спокойно, взимат каквото успеят и бягат преди да дойде екипът на СОТ. Собственикът на имота разказа пред Нова, че от МВР не са взели отпечатъци, казали са, че са сигурни, че крадците са били с ръкавици и не искат само да цапат мебелите.

Обирът е станал на 26 април към 22:10 часа. Докато крадците тършуват къщата и двора, луксозна кола обикаля и ги чака. „Като ги гледам на камерите са напълно спокойни, изобщо не се притесняват от СОТ-а”, коментира собственикът на дома. „Жена ми я е страх, не иска да живеем повече тук".

„Практиката на крадците е когато и където и да влизат да са с ръкавици и всякакви други предпазни средства – маски, обезкосмяват се, за да не оставят косми”, заяви в предаването „Здравей, България” инспектор Росен Белишки от Националната полиция. 

За всички пътуващи за празниците инспектор Белишки посъветва да обезопасят вратите и прозорците, така че крадците да са максимално затруднени.

„Просто и ефикасно средство е на дограмата да се сложат райбери”, заяви инспектор Белишки.  „Ако външната врата е метална, здрава, с хубав патрон, много трудно ще влезе някой”, допълни той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст