ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Air France-KLM с нов изпълнителен директор

Бордът на директорите на френско-холандската авиокомпания Air France-KLM назначи за изпълнителен директор Жан-Марк Жанаяк(Jean-Marc Janaillac), се казва в официално съобщение от компанията.

"Бордът на директорите на Air France-KLM очаква, че международният опит Жанаяк и знания му в авиационната индустрия във Франция и Холандия ще спомогнат за решаването на проблемите пред които компанията се изправи наскоро", се казва още в изявлението. От 2012 г. до момента, новият ръководител на компанията е бил главен изпълнителен директор на на международната транспортна група Transdev.

След 31 юли Жан-Марк Жанаяк ще замени досегашния изпълнителен директор на компанията Александър дьо Жюниак (Alexandre de Juniac), който след тази дата ще оглави като ръководител Международната асоциация за въздушен транспорт ИАТА (International Air Transport Association, IATA).

Като изпълнителен директор на Air France-KLM, Жюниак е от 2013 година. Две години преди това той е заемал длъжността главен изпълнителен директор на френския Air France.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст