Румяна Бъчварова провери строителството на Тристранния контактен център в Капитан Андреево

Бъчварова - Капитан Андреево

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова инспектира днес хода на строителството на Тристранния контактен център за полицейско и митническо сътрудничество между България, Гърция и Турция на пункта Капитан Андреево. Областният управител на Хасково Станислав Дечев запозна министър Бъчварова с работата на място.

В срещата участваха заместник- главният секретар на МВР гл.комисар Георги Арабаджиев и директорът на ГД „Гранична полиция“ гл.комисар Антонио Ангелов, неговият заместник – ст.комисар Стоян Иванов, заместник-областният управител Валентин Ангелов, генералният консул на България в Одрин Васил Вълчев.
Тристранният контактен център между България, Гърция и Турция се финансира и изгражда в рамките на Плана за действие за изпълнение на неотложни мерки във връзка с присъединяването на България към Шенгенското пространство.

Целта е чрез него да се осигури оптимална функционалност на представителите на трите държави, да се постигне по-ефективно и тясно сътрудничество и обмен на информация в реално време в областта на миграцията, организираната престъпност и тероризма.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст