Кънев: Борбата с корупцията е театрална имитация

радан кънев

В България борбата с корупцията е театрална имитация и това се отразява на спестявянията на хората, външните и вътрешните инвестиции. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред Би Ти Ви.

"Борбата с корупцията не е премиерът и главният прокурор да седнат на едно диванче и да подбират, кого да ударят и кого не. Защото при тази ситуация те насочват ударите, но и слагат чадъра над корупцията. Провалът на борбата срещу корупцията е провал на дуета Борисов-Цацаров", допълни той.

Според  Кънев правилният подход за борба с корупцията се демонстрира от Румъния и той минава през силна и незвисима съдебна система. "Българският метод е неефекивен, ако той работеше, по света нямаше да има разделение на властите", каза лидерът на ДСБ. "Вчера имахме срещи в Европейската комисия. Общата оценка на всички, с които разговаряхме, е че основна пречка пред растежа в България е липсата на върховенство на закона, здрави институции и работещи регулатори", заяви Кънев.

По неговите думи, разломът между ГЕРБ и ДСБ се е случил около съдебната и административната реформи и избирателните права на българите в чужбина. "ГЕРБ, ДПС, АБВ и БСП, нямат различни възгледи по основните въпроси за управлението на страната. Те са едно, защото си представят политиката, като превръщането на хората във феодални селяни, които сега дори искат да задължат да гласуват",  обясни лидерът на ДСБ.

Според Радан Кънев съвсем скоро ще има по-широко политическо обединение около ДСБ, но е несериозно да се твърди, че то ще включва и ДПС. Попитан дали Реформаторския блок трябва да има обща кандидатура за президент, той каза, че този въпрос за момента не стои. "Първо трябва да изчистим въпроса за вътрешното единство в блока и да стигнем до общо отношение към управлението и тогава можем да мислим за общ кандидат", посочи Кънев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст