40 неправоспособни шофьори са задържани за четири дни

кат

Само за четири дни служители от отдел „Пътна полиция”-СДВР установиха 40 неправоспособни шофьори зад волана. В хода на продължаващите полицейски операции за недопускане нарушения на  правилата за движение пътните полицаи констатираха общо  96 нарушения на ЗДвП. По време на проверките на пътя  при 17 от водачите са отчетени положителни проби за употреба на алкохол, а при трима полевият тест за употреба на наркотици и упойващи вещества е показал положителен резултат.
За превишена скорост са санкционирани четирима водачи, други 200 са заснети с автоматичните системи за контрол на пътното движение. Управление на технически неизправно МПС е констатирано в два от случаите, а в пет –  със затъмнени стъкла. Без задължителната застраховка „Гражданска отговорност” са шофирали 25 водачи на моторни – превозни средства, други 40 управлявали без необходимата правоспособност.

Проверките за спазване на Закона за движение по пътищата  от служители  на отдел „Пътна полиция” – СДВР продължават в режим  на нулева толерантност към  нарушителите. Пътните полицаи отново напомнят участниците в движението да спазват правилата и да бъдат толерантни на пътя.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст