ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Подменяме 16 посланици

Министерски съвет сграда

Нови 16 посланици заменят наши представители зад граница. Това е предложението на правителството, което ще бъде предложено за одобрение от президентът Росен Плевнелиев. Четирима от одобрените са сътрудници и секретари в президентството, съобщиха от BTV.

Шефката на кабинета на президента Деяна Костадинова ще е в Женева, където ще замени на поста постоянен представител на България в Службата на ООН и други международни организации Иван Пиперков.

С дипломатически пост ще се сдобие и началникът на протокола в президентската институция Иван Кондов, който ще бъде изпратен за посланик в Испания и Андора, където ще смени Костадин Коджабашев. Секретарят по култура, образование и национална идентичност Мартин Иванов е предвидено да стане посланик във Финландия и Естония.

В Словакия ще бъде изпратена съветничката на президента по европейските въпроси Йорданка Чобанова, като ще замени Маргарита Ганева.
 
Постоянният секретар на външното ни министерство Василий Такев ще заеме поста в Португалия, като от там ще бъде отзован Тодор Стоянов. Бившият говорител на МВнР Радко Влайков поема Сърбия. От Холандия се връща бившият шеф на кабинета на президента Георги Първанов ген. Никола Колев, като на негово място ще бъде назначен Румен Александров, който към момента е зам. външен министър.

В Грузия ще бъде назначена Десислава Иванова-Козлева на мястото на сегашния посланик Пламен Бончев.  Посланикът ни в Южна Африка Катя Делева пък ще бъде заменена от Красимир Стефанов. В Унгария пращаме Уляна Богданска, която в момента е директор на дирекция в МВнР. Там ще замени на поста Бисерка Бенишева.  

Новото име на посланика ни в Япония е Борислав Костов, който ще смени досегашният ни представител в страната на изгряващото слънце Георги Василев. 

Бившият генерален секретар на Атлантическия клуб, зам.-министър на отбраната в първото правителство на ГЕРБ Августина Цветкова отива посланик в Босна и Херцеговина, където постът в момента се заема от Ангел Ангелов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст