ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов откри българско-узбекистански завод

бойко борисов

Българо-узбекистански завод за рециклиране на масла бе открит днес край узбекистанския град Ангрен.

Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът на Узбекистан Гуломжон Ибрахимов откриха съвместната инвестиция на българската компания „Приста Ойл” и държавното узбекистанско предприятие „Узнефтепродукт”.  Церемонията постави началото на 20-ата международна конференция и изложба „Нефт и газ в Узбекистан”. Юбилейното издание на форума се провежда в столицата Ташкент и в него участват над 200 компании от 26 държави.

Откриването на българо-узбекското предприятие се състоя чрез телемост.

„Дори и днес сме свидетели на иновация – вместо да пътуваме до завода, успяхме чрез видеовръзка да свържем днешната конференция с една българо-узбекска инвестиция в областта на енергийната ефективност, която води до опазване на околната среда, отработване и производство на нефтопродукти и разкриване на работни места”, коментира Борисов.

Високотехнологичното предприятие, в което са вложени 15 млн. долара, ще преработва годишно 43 хил. т отработени масла и ще произвежда 30 хил. т базови масла.

По-късно през деня Борисов ще се срещне с президента Ислам Каримов, като основна тема в него ще бъдат възможностите за развитие на търговско-икономическите отношения на България и Узбекистан.


 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст