Египетски пътнически самолет със 69 души на борда в неизвестност

Пътнически самолет на египетските авиолинии с 69 души на борда е изчезнал от радарите над Гърция. Самолетът е изпълнявал полет от Париж за Кайро, съобщават от ТАСС. Екипажът е от 10 души, част от които отговарящи за сигурността, а останалите са пътници, сред които и 3 деца.

Лайнерът Еърбъс А320 на авиокомпания EgyptAir е излетял от френската столица в 23.09 ч. снощи (0.09 ч. българско време). По данни на авиокомпанията на борда е имало граждани на 12 държави. Според някои данни пилотите са се свързали за последно с диспечерите над гръцката столица Атина, а според други – в турското въздушно пространство.

От авиокомпанията в "Туитър" съобщиха, че полет Flight MS804 е изчезнал от радара докато самолетът е бил на височина 37 000 фута (11 280 метра), две минути след като е излязъл от гръцкото въздушно пространство и вече е навлязъл в египетското въздушно пространство. Самолетът е трябвало да се приземи в египетската столица в 03:05 часа египетско време.

Най-вероятно самолетът на Egyptair е паднал в Средиземно море, съобщи телевизионният канал "Маядин" позовавайки се на източници от авиокомпанията.

Според канал "Ал Арабия", жителите на един от гръцките острови са видели в ранната сутрин огънят на светкавицата в небето. Все още няма официално съобщение с позицията на компанията, като нейни представители заявиха, че ще направят това, когато специалистите разполагат с повече информация.

Наземните служби в Египет не са получавали сигнали за бедствие на борда на лайнера. В района, където самолетът е изчезнал от радарите, е започнала спасителна операция. Към спасителите са се присъединили и два гръцки кораба.

Списъците, подадени от авиокомпанията показват, че на борда е имало 15  френски граждани, 30 на Египет, британец, белгиец, двама иракчани, от саудитска арабия, португалец, алжирец, но в списъка не е имало граждани на Русия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст