Организират протест “Да нахраним прасета”

Парламент Народно събрание сграда

Неформалната организация „Протестна мрежа“ организира протест „Да нахраним прасета“ тази вечер в 18.30 часа пред Народното събрание. Причината е отхвърленото президентско вето за Изборния кодекс.

„С помощта на български граждани от чужбина закупихме хранителни продукти с изтичащ срок на годност, които да дарим на народните представители, чиито срок на годност изтече окончателно, когато потъпкаха Конституцията на България за втори път, препотвърждавайки промените в Изборния кодекс, ограничаващи правото на ГЛАС на българските граждани, намиращи се извън границите на родината. Срамуваме се от вас, депутати!“, коментираха организаторите.  

В сряда с гласовете на ГЕРБ, ПФ, управляващото крило на Реформаторския блок, БДЦ и "Атака" бе отхвърлено ветото на президента върху ограничителните текстове за гласуването на българите в чужбина.

Управляващите се обединиха около идеята във всички страни в чужбина да бъдат отваряни до 35 избирателни секции. Това ще се прави при наличие на поне 60 подадени заявления, вместо досега изискваните 100.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст