ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Спипаха петричани за наркотрафик, съдът ги пусна под гаранция

Всякакъв съд

Окръжна прокуратура поиска арест за двама петричани, обвинени за съучастници на тираджията Христо Панковски, който бе заловен с половин килограм хероин в Гърция.В Окръжен съд – Благоевград вчера бяха доведени Павлин Ангелов и Емил Станчев, за които са събрани данни, че имат съпричастност към наркопратката. Съдия Атанаска Китипова отказа да ги задържи и им наложи парични гаранции по 5000 лв., пише struma.bg.

53- годишният шофьор от село Първомай бе заловен на ГКПП – Кулата на 27 октомври при операция на полицаите от сектор „Противодействие на криминална престъпност” в ОД на МВР – Благоевград след оперативен сигнал, че той се готви да трафикира наркотика за Солун.

Тирът е спрян за проверка пред кантарната рампа на граничния пункт и при извършеното претърсване между двете седалки в купето е открита зелена торба от плат, в която имало найлонов плик с пресован хероин. Шофьорът признал пред полицаите Гераков и Митев, че са му дали пакета с наркотика, за да го превози до Солун, за което щял да получи 300 евро.

При извършената експертиза е установено, че хероинът от 530 грама е с много високо съдържание на активното наркотично вещество – над 70%.

Христо Панковски бе оставен зад решетките, тъй като съдът счете, че има реална опасност да извърши друго престъпление, тъй като има предишни осъждания – за контрабанда и за причиняване на смърт по непредпазливост.

Налице била и потенциална опасност да се укрие, тъй като като международен шофьор извършва по 6-7 превоза на месец до Солун. За опита за контрабанда на наркотик го грози затвор от 10 до 15 г. и глоба от 100 000 до 200 000 лв. Той е в ареста от половин година, а междувременно разследващите стигнали и до аверите му, които са земеделски производители.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст