ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Търсят черните кутии на египетския самолет с подводница

египетски самолет

Дълбоководна подводница ще бъде включена в издирването на черните кутии на египетския самолет А320, който изчезна над Средиземно море, съобщи днес египетският президент Абдел Фатах ас Сиси, цитиран от световните агенции.

Министерството на петрола е предоставило за издирването съвременно оборудване, включително подводница, която може да се спуска до дълбочина 3000 метра, посочи държавният глава.

Екипите са установили района, в който са черните кутии, съобщи по-рано министерството на гражданската авиация.

На корпуса на самолета имало закана, изписана от служители на международното летище в Кайро, които са подкрепяли терористичната организация "Мюсюлмански братя", съобщи междувременно вестник "Ню Йорк таймс".

Арабският надпис бил поставен преди две години и гласял: "Ние ще свалим този самолет".

Тогава управата на летището свързала това с напрегнатата вътрешнополитическа обстановка заради отстраняване от властта на президента Мохамед Мурси. Впоследствие компанията "Иджипт еър" уволни много от служителите си, за които се предполагаше, че са поддръжници на "Мюсюлманските братя".

Вестникът пише още, че на борда самолета е имало трима цивилни агенти по сигурността вместо двама, каквато е обичайната практика. Защо агентите са били повече, не се уточнява.

Египетският самолет А320 с общо 66 души на борда се разби в Средиземно море на 19 май.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст