ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Корнелия Нинова: Искаме предсрочни избори

Парламент Корнелия Нинова

"Искаме предсрочни избори. Политическата нестабилност и тези пазарлъци не могат да продължават", обяви в ефира на Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя допълни, че караниците сред партньорите в управлението създава несигурност у българите.

"По-добре да не губим времето на хората с това управление", категорична бе тя.

Според нея в момента законите не се правят за хората, а за партиите: "Дори ГЕРБ да тръгне да прави нещо добро, някой от партньорите скача и казва, че това не отговаря на неговия личен партиен интерес. Тогава Герб дава назад, само и само да има управление".

Относно състоянието и стабилността на БСП тя призова: "Моля другите партии да не ни бабуват и врачуват, да си гледат тяхната къща. Дали БСП е готова за избори си зависи само от нас и ние ще се подготвим за тези избори".

Стягане на организацията с почтена политика, връщане на електората, създаването на национален план различен от този на Борисов и реализирането му, баха ясно очертаните приоритети от лидера на БСП Лява България.

По думите на Нинова, на вътрешно партиен референдум, който ще бъде организиран до един месец ще бъде избран кандидатът за президент на партията. Важно е да бъде чуто мнението на всеки партиен член. "Никой в БСП няма да взима вече решения в тесен кръг и задкулисно", обеща тя.

Лично тя смята , че трябва да се търси широко обединение в ляво. Няма да коментирам персони, но на мен Калфин не ми звучи (като президент – бел.ред.)". Тя бе категорична, че няма да участва в президентска надпревара.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст