ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ДСБ поиска непартиен десен кандидат за президент

Лидерът на "Демократи за силна България" (ДСБ) Радан Кънев

На България е нужен независим, равно отдалечен от политическите партии дясноцентристки кандидат за президент, гарант за проевропейската ориентация на България и за засилване процеса модернизиране на българската армия. Това се казва в позиция на Демократи за силна България /ДСБ/, приета на заседание на Изпълнителния Съвет на партията в Русе.

Според тъмносините,бъдещият президент трябва да е основният инициатор за осъществяването на радикална реформа в българското правосъдие. ИС на ДСБ е убеден, че единствено чрез диалог може да се стигне до такъв кандидат, подкрепен и от партиите в дясно. "Съжаляваме за отказа на г-н Плевнелиев да бъде този кандидат. За нас темата за общ десен кандидат не е затворена, това е верният път, за да не се допусне ляво-ориентиран президент, който да постави под въпрос външнополитическата ориентация на България" се казва в съобщение на партията.

"Изпълнителният Съвет изключва възможността за съвместно участие на предстоящите избори , както с национал-популистки формации от типа Атака, Патриотичния фронт, така и с формации които развиват малцинствен национализъм и популизъм като ДПС и ДОСТ. Те не могат да бъдат наши партньори. Възгледите на ДСБ за патриотизъм и национална отговорност са диаметрално различни", пише още там.

"Демократи за силна България отправят последен призив към партньори си от Реформаторския блок за провеждане на обещания на избирателите обединителен съюзен конгрес. Необходимо е това да се случи преди изтичане на споразумението, подписано от участващите в РБ, което се изчерпва с настоящите президентските избори. Преди тази кампания трябва да изпълним обещанието си към своите избиратели – РБ да стане единен политически субект. Трябва да бъдат решени въпросите за позиционирането на блока към властта, за лидерството и работещ механизъм за вземане на решения. РБ трябва да се произнесе и относно кандидат-президентската си кандидатура. ДСБ разчита, че поетите ангажименти към избирателите на РБ ще бъдат спазени в максимално кратки срокове", е позицията на ДСБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст