ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Адвокат Руди Василев за ПФК ЦСКА 1948: Това дружество няма да се слива с Литекс за голяма изненада на доносниците

ЦСКА стадион Българска армия

Адвокатът, който се занимава с делата на ЦСКА – Радостин Василев сподели чрез профила си в социалната мрежа, че УЕФА не може да се меси в работата на българския футболен съюз. "Бълвоч от глупости чета от няколко часа. УЕФА забранила нещо, УЕФА казала да се следват наредбите. УЕФА това, УЕФА онова. УЕФА не може да се меси във вътрешния шампионат. Имам доста подобни писма именно от УЕФА по този въпрос. Българското първенство се регулира от БФС и неговите нормативни документи. УЕФА следи за лицензирането на клубовете и спазването на лицензионните правила за евро турнирите. Финансов феърплей е понятие, което има  отношение само към участниците в евротурнирите и се прилага за тях, но не и за участие в нашето първенство. Като дойде време да лицензираме ЦСКА за Европа, и това ще коментираме”.

„Намесва се и ПФК ЦСКА 1948 (предишен Етрополе) като потърпевш на всичко лошо, което УЕФА решила, независимо че това дружество със спорт няма да се занимава, освен ако на управителите му не им се доиграе федербал. Това дружество няма да се слива с Литекс за голяма изненада на доносниците.

Ако има нещо от УЕФА, нека го видим. Да видим кой и какво е питал, защото се съмнявам някой от доносниците да е проумял какво се прави. Да видим какъв точно е отговорът и на кого. Ако някой иска да се оправдае с УЕФА или си е поръчал писъмце оттам, да знае, че няма да стане.  В УЕФА си има процедури и към момента не смятам, че УЕФА има юрисдикция да се меси в това, което се случва с преструктурирането на Етрополе и Литекс", написа Василев, цитиран от вестник "Тема спорт".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст