ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Задържаха двамина служители на МВР при специализирана акция в Благоевград

човек с белезници

Двама полицаи са задържани в Благоевград при акция на Вътрешна сигурност. Заедно с тях е арестуван и Мартин Дебелия, известен в Благоевград като човек, занимаващ се със сводничество. Единият от арестуваните униформени е служител на Областната дирекция на МВР в Благоевград, а другият – на местната дирекция БОП. Според разследващите двамата полицаи са помагали на Мартин Дебелия, укривали са доказателства за престъпна дейност, а освен това са притискали свидетели. Всичко е правено с цел прикриване на престъпления.

В момента разследващите правят обиск в дома на Мартин Дебелия. Двамата полицаи вече са в ареста. Междувременно от Районната прокуратура в Благоевград съобщиха, че се извършват процесуално-следствени действия по досъдебно производство за трафик на жени. Провеждат се разпити на свидетели, както и обиски и претърсвания, за които е получено предварително разрешение от съда, съобщава Нова ТВ .

В края на 2011 година Мартин Филипов излезе от френски затвор, където престоя 3,5 години за склоняване към проституция на българки в Ница. Издадоха го момичетата и най-вече бившата му жена Марияна, която във Франция "дирижирала" бизнеса и пращала парите на мъжа си в Благоевград.

Мартин Филипов е първият в страната, чието имущество бе конфискувано от  комисията "Кушлев". Това стана на през 2009 г. с влязла в сила присъда на благоевградските магистрати за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст