Белите робини на Мартин Дебелия изнудвани и бити, за да проституират

Проститутка минава покрай т. нар. секскутии

Двете момичета, които са подали жалби срещу Мартин Филипов, са били бити и принуждавани да проституират. Нито една от тях не е от ромски произход. Всякакви техни проблеми в къщи и зависимости са използвани, съобщи Нова телевизия. След арести в Благоевград пък е разкрита схема на покровителстване от двама полицаи на мъжа, който е обвинен в трафик на хора.

Дебелият е карал момичета да проституират, а полицаите Стефан Филипов и Петър Кънев, (началник на местното звено Борба с организираната престъпност) са го прикривали. Секс робините са споделили пред прокуратурата, че Филипов е плащал по 250 лева месечно на двамата полицаи, за да го покровителстват, съобщава пък БНТ.

„Момичетата не са имали възможност да се придвижват свободно. Те са контролирани през цялото време от Мартин. Не им е давана възможност да отказват клиенти, независимо от броя и времето на „срещите“, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 50% от заработеното от проститутките се предоставяло на Мартин, а останалите пари взимали за себе си, уточнява тя. От прокуратурата съобщиха, че жените са заработвали месечно около 10 000 лева, 50 % от които отивали при Мартин Филипов. Той е безработен, но има многоетажна къща с басейн в двора.

В кабинета на спецполицая Стефан Филипов са открити над 30 лични карти и шофьорски книжки. Предполага се, че са изгубени и с тях са се теглили кредити, сочи Флагман.

Полицейските служители са изнудвали момичетата да оттеглят жалбите си. Със СРС-та е прихванато как Стефан Филипов се среща с едно от момичетата и я притиска да промени показанията си.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст