За гражданско неподчинение против цената на билета призова синът на Радой Ралин

Кин Стоянов

Бившият председател на фонд "13 века България" и сегашен представител на "Студия Трансмедия" Кин Стоянов призова гражданите и гостите на София да блокират кръстовището пред ректората на СУ "Климент Охридски" днес от 12:00 до 12:10 часа. Призивът бе направен в ефира на Българско националното радио.

"Спирането на движението е в знак на гражданско неподчинение срещу безобразията на днешните власти и срещу увеличението на цената на билетите за градския транспорт в столицата", обясни Кин Стоянов.

По думите му избора на днешния ден е, че "На този ден ние уважаваме паметта на едни хора, които със своя живот, със своето дело и със своята смърт, са били един пример как трябва да се държим срещу безобразията на властта. Ако не искаме това да бъде чисто формално, служебно изправяне, едноминутно, свързано с някаква протоколна досада, може би трябва да се опитаме да го изпълним с някакви жестове, да пренесем тази непрекъсната и непресъхваща жажда за правда, за свобода в наши дни".

Синът на сатирика Радой Ралин е категоричен, че това гражданско неподчинение няма абсолютно никаква партийна или политическа посока и трябва да се проведе по абсолютно мирен начин, допълни Стоянов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст