Радан Кънев: Ако искаш промяна, мястото ти не е във властта

НДК ХІV Национално събрание на ДСБ Радан Кънев

Лидерът на ДСБ Радан Кънев изтъкна в профила си във Фейсбук заслугите на партията си за това, че финансовият министър Владислав Горанов е оттеглил предложенията за национализация на втората пенсия. Според него европейските дипломати са преодолели съпротивата на главния прокурор Сотир Цацаров и все пак ще има независима проверка на прокуратурата.

"Тази седмица министърът на финансите оттегли предложенията за национализация на личните пенсионни спестявания. Единствената политическа реакция срещу това безумие беше на икономическия екип на РБ и на Демократи за силна България.

Само ден след реакцията на ДСБ и ГС и отправеното парламентарно питане, в представителството на Европейската комисия се организира среща, на която европейските дипломати преодоляха съпротивата на Сотир Цацаров. Независима проверка на прокуратурата ще има, а "методиката" се оказа (у)спешно уточнена. Изпълняваме обещанието си, че съдебната реформа няма да "потъне" в имитация за пред чужденците.

Има моменти, в които ако искаш да си носител на промяна, мястото ти не е във властта… Не и в тази власт", гласи постът на Кънев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст