ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Световната хотелска верига “Хаят” влиза у нас

Една от най-големите хотелски вериги в света – “Хаят” влиза в България с висококатегориен хотел в центъра на София. Това стана ясно  на среща между министъра на туризма Николина Ангелкова с Такуя Аояма, вицепрезидент за развитието на “Хаят” за Европа, Африка и Близкия изток и Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на “Тера Тур Сървиз”, партньор от българска страна.  

“Хотелската верига е от много висок клас и ще даде нов тласък за развитието на туристическия ни сектор”, коментира министър Ангелкова. Тя съобщи, че Министерството на туризма води разговори с още няколко големи вериги, които също обмислят навлизането си в страната ни. “Още със създаването на самостоятелно министерство, основна цел за нас бе привличането на големи инвеститори и доказани брандове, които ще доведат след себе си и повече и по-платежоспособни туристи”, подчерта туристическата началничка.

Партньор  на “Хаят” у нас е  компанията, което управлява хотелиерския бизнес на семейството на шефа на "Лукойл България" Валентин Златев.

Първият хотел Hyatt Regency в България се очаква да отвори през 2018 година. Според прессъобщение  на  компанията той ще е с 5 звезди, ще разполага със 190 стаи и три ресторанта и ще е предлага 1200 кв. м площ за сватби, приеми, изложби, срещи и конференции, фитнес и спа център.

“Работим за осъществяване на това инвестиционно намерение повече от 7 години, но вярваме, че сега е дошъл правилният момент”, заяви представителят на “Тера Тур Сървиз” Тодоров. Той е на мнение, че е много важно, че вече има самостоятелно Министерство на туризма, което координира работата в сектора и същевременно е налице силната амбиция и ангажираност на мениджмънта на “Хаят” с този проект. “България посреща много туристи и ние искаме те да останат по-дълго тук, за което ще им предложим и най-добрите услуги и материална база”, посочи Такуя Аояма.

Hyatt Hotels Corporation е водеща световна хотелиерска компания с портфолио от 12 бранда и 652 имота в 53 страни. Прогнозите сочат, че обектът ще привлече интереса на повече чуждестранни посетители, включително и на дългогодишните гости на веригата, за събитиен и конгресен туризъм, както и за културно-исторически и сити турове в столицата, съобщиха още от министерство на туризма.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст